Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Pulykaaprólék leves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 3 főre
» 100 g pulykazúza
» 1 db kisebb pulykaszárny
» 200 g sárgarépa
» 100 g petrezselyemgyökér
» 80 g gomba
» 100 g zöldborsó
» 50 g vaj
» 60 g liszt
» 1 csomó zöldpetrezselyem
» 1 dl tejszín
» 1 tojássárgája
» só, őrölt bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A pulykaszárnyról lefejtjük a húst, kockára vágjuk a zúzával együtt, megmossuk. A feldarabolt húsokat a csonttal együtt feltesszük főni, felforraljuk, majd pár percnyi forralás után leszűrjük, a húst leöblítjük és a leforrázott aprólékot hideg vízben feltesszük főni a csonttal együtt. Hozzáadjuk a vöröshagymát egészben, a megtisztított és kockára vágott zöldségeket, gombát, zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk és lassú forralással puhára főzzük. Vajas petrezselymes rántással berántjuk, forraljuk, amíg a rántás ízét elforrja. Tálalás előtt a tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, és ezzel dúsítjuk levesünket. Ehhez a tojássárgájával elkevert tejszínhez előbb kevés forró levest merünk, és csak ezután adjuk a teljes tömeghez, tálaláskor a csontot kiszedjük. Betétje vajas galuska.
Megjegyzés / tipp:

Szerintem érdemes kipróbálni mert finom! jó étvágyat és képet nem tudok tölteni :S
0 komment 2 ember kedveli csabesz0053
2012.04.01 22:52
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
pulykaszárnyról lefejtjük, zúzával együtt, feldarabolt húsokat, csonttal együtt, húst leöblítjük, leforrázott aprólékot, vöröshagymát egészben, rántás ízét, tojássárgáját elkeverjük, tojássárgájával elkevert, teljes tömeghez, csontot kiszedjük, zöldpetrezselyem, pulykaszárnyról, tojássárgájával, Pulykaaprólék, tojássárgáját, megtisztított, petrezselymes, vöröshagymát, felforraljuk, tojássárgája, pulykaszárny, zöldségeket, forralással, feldarabolt, leforrázott, feltesszük, levesünket, elkeverjük, leöblítjük, kipróbálni, tejszínnel, tálaláskor, tejszínhez, zöldborsót, Hozzáadjuk, pulykazúza, pulykazúza, kisebb pulykaszárny, sárgarépa, petrezselyemgyökér, gomba, zöldborsó, liszt, csomó zöldpetrezselyem, tejszín, tojássárgája, őrölt bors,
Rántott sonkatekercs
0 komment 2 ember kedveli
Cosmopolitan koktél
0 komment 1 ember kedveli
Csokis-diós fánk
0 komment 5 ember kedveli
Lencsesaláta
0 komment 4 ember kedveli
Kapros túrófasírt zöldborsós kölessel
0 komment 10 ember kedveli
Mézes süti
0 komment 3 ember kedveli
Kati tészta
0 komment 16 ember kedveli
Csirkemell kínai pácban
0 komment 1 ember kedveli
Kukoricás, tejszínes csirke
0 komment 3 ember kedveli
Isteni Csörögefánk
3 komment 22 ember kedveli
Gyors tejfölös fánk
0 komment 20 ember kedveli
Vörösboros pulykaragu
0 komment 2 ember kedveli
Csokis, krémsajtos szuflé
1 komment 2 ember kedveli
Kalapos csók
0 komment 10 ember kedveli
Magyaros gombamártás
0 komment 6 ember kedveli
Káposztás lepény !
0 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.